torsdag 24 juli 2008

Sittvagn á la 70-tal

Den ursprungliga klädseln

Vagnens nya look


För ett tag sen köpte jag en sittvagn av en kollega som hon haft till sina pojkar födda på 90-talet. Tyget var lite trasigt och det föll inte riktigt mig i smaken, så jag bestämde mig för att klä om den. Tänkte att det skulle gå snabbt, men det var betydligt mera trixigt än vad jag trodde.

Jag sprättade den ursprungliga klädseln och ritade av den på brun manchester, återanvände knappar och dragkedjor. Däremot fick vagnen ny vadd överallt. Kudden klädde jag i ett retrotyg som varit ett påslakan. Har sytt tunikor av detta förut. Jag är mycket nöjd över reultatet, ser ut som en 70-talsvagn, precis som jag ville. :) Det kommer dock att dröja ett tag innan jag syr fast snedslå igen, är rätt less på det efter detta projekt....

söndag 20 juli 2008

Loppisfynd





Tvingade med mina stackars kompisar och föräldrar på alla loppisar jag kunde hitta när jag var hemma hos mamma och pappa. Fyndade tyg, blev alldeles lycklig när jag hittade den gula frottén med blommor. Det är ett överkast till en dubbelsäng, mycket tyg för 90 kr. Jättefin kvalité och ser alldeles nytt ut.

Hittade även två syböcker, om ni är sugna på ett eget ex av Garderob för småfolk så har jag lagt ut den på Tradera. Jag har nämligen dubbletter.

Jag har även hängt på trenden att sy en dagiskasse (mönster från Knåpmodern), fast den är bara till mig! :) Well well, jag lär väl bära runt lite blöjor i den iofs. Fint somrigt tyg som jag köpt på loppis, påminner om Josef Franks tyger tycker jag. Någon som vet? Jag tror dock inte att jag haft turen att hitta ett Josef Frank-tyg på loppis.

lördag 19 juli 2008

Åter till ämnet...

Lovar att nästa inlägg kommer handla om sömnad! Förlåt att jag svävade ut lite. Måste ju visa mina fina loppisfynd. Bilder kommer imorgon.

Mysigt sommarcafé i norr

Vi besökte ett jättemysigt café i närheten av mina föräldrar där de också hade lite djur som man fick mata.



Kolla in Sivan, Barbro och de andra brudarna.... :)

Keramikateljén med massa fina saker låg intill cafét. Shopping och fika på samma ställe, kan det bli bättre? :)


Semesterbilder

Mammas och pappas fina båt


Underbar sommardag på havet


Hugo njuter att båtlivet


Fin liten fiskebåt

En av dagarna spenderades ute till havs i mammas och pappas fina träbåt, vädret var underbar och matsäcken god. Njöt i fulla drag!

söndag 13 juli 2008

Mamamekko: Tävling!

Mamamekko: Tävling!

Blev så tävlingsugen, älskar detta tyg från Svenskt tenn. Dessutom är hennes blogg väldigt trevlig om man gillar inredning.

Semester....


Nu är jag på semester hos mina föräldrar, jättehärligt att få vara ledig! Kommer inte att bli något sytt denna vecka men däremot har jag en förhoppning om att jag kan hitta lite roliga tyger på de loppisar vi ska på. Kanske blir lite bloggat om de eventuella fynden.


Mina föräldrar skall flytta i höst, från stort hus till en lägenhet (som också den är ganska stor, 112 kvadrat, lika stor som vårt hus btw). Just nu pågår stor rensning bland deras saker, vi kommer att få överta en massa bra saker. Igår kom mamma på att hon hade ett tyg som jag kanske ville ha. Det krävdes inte någon övertalning för att jag skulle vilja överta det, det är jättefint. Just nu hänger det på tork ute!

lördag 12 juli 2008

Hjärtedynor till syskonvagn




En mamma till en av Hugos bästa kompisar på dagis har beställt dynor till hennes syskonvagn. Hon beräknas få sin andra bebbe samtidigt som jag ungefär. De har köpt en röd Carena double swing och ville att den skulle bli lite orginell. Så nu har jag sytt dynor i detta jättefina IKEA-tyg som jag tror kommer passa perfekt i deras vagn. På bilden har jag provat att sätta fast ena dynan på deras sittinsats och det verkar fungera bra. Puh, var lite nervös när jag skulle prova. Lite trixigt att få till hålen för selen.

Dynorna har 200 grams vadd inuti och är kantande med snedslå.

onsdag 9 juli 2008

Kjol till en tjockis


På lördag bär det av på rekreation till mina föräldrar, jag och Hugo drar iväg medan sambon måste stanna hemma och jobba. Vi ska bara njuta av att vara lediga, kika runt på stadens loppisar och framförallt träffa min familj och mina vänner (blir tyvärr inte så ofta eftersom vi är utspridda över hela Norden).


Kom då på att jag måste ha en ny kjol, har ju nämligen ganska svårt att komma i förra årets kjolar eftersom jag nu är höggravid. Så jag tänkte, det måste ju vara lätt att sy en, sagt och gjort. Jag klippte bara ut tyget efter en av mina favvokjolar, satte på en bred mudd, klart! Skön och sval nu på sommaren! För värmen kommer på måndag om det var någon som missat det, då börjar ju nämligen min semester. :)

Fanter hemma...

...sa min son idag, och mycket riktigt. Elefanttygerna hade anlänt. Åh, så fina de är!


tisdag 8 juli 2008

Bebiskit


Nu är det klart, bebbekitet som en nybliven farmor har beställt till sitt första barnbarn, en liten pojke som föddes sista veckan i juni.


Det blev en liten jumpsuit i stl 56 med tillhörande mössa, samt en liten dregelscarf. Mönstren är mina egna, förutom dregelscarfen som jag fått mönstret av LA Woman. Den blå tyget med prickblommorna är köpt på Wahlmanstextil, de kända ugglorna är givetvis köpta på Jofotex.


lördag 5 juli 2008

Regnet det bara öser ner...






...ganska skönt faktiskt, pollenallergin blir bättre, jag samlar inte på mig så mycket vätska (fötterna matchar magen ibland, ser ut som bollar) och framförallt jag har hunnit sy en del.

En prototyp till solhatt, var tvungen att prova hur modellen blev innan jag syr i det tyg jag tänkt. Mönstret är från Babycool, och som alla deras mönster är storlekarna väl tilltagna. Denna är sydd i storleken "stor bebis" som skall motsvara 74/80. Till Hugo som drar 98 i storlek numera passade den perfekt.

Blev även en till prototyp idag, en orange jumpsuit i strechfrotté till lillknådden i magen. Detta är ett egetkomponerat mönster som jag tyckte blev bra. Nu ska jag sy en till likadan (dock i ett annat tyg) till en kollega på jobbet som beställt en bebis-kit. Hon har nämligen fått sitt första barnbarn förra veckan, så nu är hon stolt farmor.