fredag 30 oktober 2009

Äntligen fredag!

Underbart med hela helgen framför sig, dessutom är det en helg som bjuder på diverse roliga händelser. Imorgon blir det bio med storebror, hans absolut första biobesök som han ser fram emot mycket. Lilla spöket Laban är väl en passande film för hans biopremiär. Sen blir det tjej/tantkväll med middag, rödvin och Ladies night. :)

Sen vill jag passa på att tipsa om Jofotex webbutik som har smygpremiär den 1/11. De har dessutom precis släppt ett nytt fint retrotyg med nattåg. Förhoppningsvis landar det snart i min brevlåda. :)












Bilder lånade från Jofotex hemsida

torsdag 29 oktober 2009

Lite beställningar



Två beställningar är klar, nu kan jag bocka av dem och fortsätta med resten. :) Mycket sömnad nu, både beställningar och inför marknaderna, kul! Tror dock att bloggen kommer att bli lidande framöver, lovar att uppdatera er om tid finnes. Undra om lite extra tid finns att köpa billigt någonstans, alternativt kanske jag skulle kunna köpa mig ett mindre sömnbehov. ;)

Nu har jag fyllt på butiken med tossorna och vantarna från det förra inlägget. Sorry, jag glömde helt bort det, takc för att ni påminner mig. :)

tisdag 27 oktober 2009

Till salu i butiken!

torsdag 22 oktober 2009

För små vagnssovare...

Jag fortsätter att fylla på butiken med smått och gott. Tanken är att det jag nu syr ska få följa med på de julmarknader jag har framför mig. Men om det är någon som är sugen på att handla redan nu så är det bara att maila mig.

tisdag 20 oktober 2009

Lev mjukt...


En av mina vänninor köpte ett exemplar av boken "Sy kläder av mjuka tyger" av Åsa Lennartsson från det ljuva 70-talet på loppis. På bokens pärm har författaren själv skrivit för hand; Lev mjukt, med hälsning från Åsa Lennartsson. Klockrent, kunde inte ha sagt det bättre själv. :)

Jag har sytt ett par taights i velour med hjärtapplikationen på benet, egentligen en prototyp, men det blev så pass fina så jag lägger ut dem till försäljning i butiken. Det finns mer att önska av applikationen, men nu har jag köpt Totally stable från Bibbis och då borde det bli mindre bubbligt nästa gång.

lördag 17 oktober 2009

Nya dregelscarfs

Klicka på bilden för att komma till butiken!

Pyssel av hårdare sort


Bjuder på en liten häst med änglavingar så här på kvällskvisten. 00.00 står klockans dator på, kanske dags att hoppa ner i snarklådan. Här är ett bevis för att jag även gillar hårt pyssel, jag gick faktiskt både trä-och syslöjd i skolan, och det intresset sitter i även fast sömnaden är roligast.

Den här idéen till änglahästen kan jag inte ta på mig äran för, jag har suktat efter dessa länge på den fina bloggen Jordgubbar med mjölk, men när jag hittade en omålad dalahäst så bestämde jag mig för att göra en egen variant. Dalahästar har vi flera av här i huset, ett litet hästgäng står samlat i vardagsrummet och denna har fått en central plats i köket. Har man en dalmas i familjen så sätter ju det sina spår. :) Dalahästar har jag dessutom sett i nästan varenda inredningstidning den senaste tiden.

onsdag 14 oktober 2009

Jag kunde inte låta bli, utan nu har jag beställt visitkort och prislappar härifrån. Jag har blivit mailbombad under en längre tid med erbjudanden från företaget och uppenbarligen fungerade marknadsföringen, för nu har jag 250 prislappar och lika många visitkort hemma, dessutom en fin skylt (som jag kan använda på marknader), adressklisterlappar samt en stämpel. Kommer att bli ganska smidigt att slippa klippa ut och skriva alla prislappar själv.

tisdag 13 oktober 2009

Bröderna bus

Klicka på bilden för att se den större!
Dessa tröjor var en beställning från Hugo eftersom han gillade dessa tröjor jag sydde till min vänninna för ett tag sedan.

måndag 12 oktober 2009

Påfyllning i garderoben

Ni vet vad de säger om skomakarens barn, det stämmer bra även hos oss. Jag prioriterar alltid beställningar och det bli aldrig tid över till att sy kläder till våra barn. Men de senaste dagarna har jag faktiskt hunnit med att fylla på deras garderober lite. Dessutom har jag helt tömt min UFO-låda (ni vet kläder man påbörjat men som sedan blivit liggande, ett myntat uttryck bland oss sybloggare), känns jättebra, det var inte så jobbigt när jag väl började.

Mönster: Mitt egna, muddbyxa i lite smalare modell.
Material: Velourtyg från tygbutiken i Gnarp, har värmt min hylla alldeles för länge nu.

Annars kurerar jag sjuk storebror ( har haft hög feber i flera dagar) som är nu på bättringvägen, försöker plugga (läser nämligen en kurs på distans), syr beställningar, fyller på lagret inför julmarknaderna, tränar, målar 50 ribbor vita (som ska bli en grind), sköter huset samt tar hand om den vilda babyn (1-åringen). Fullt upp med andra ord, men det är precis så jag vill ha det. :)

söndag 11 oktober 2009

Photoshopfråga

Jag hoppas och tror att det är någon av mina bloggläsare som är haj på det här med Photoshop. För mig har Photoshops underbara värld av möjligheter precis öppnat sig. Nu till mitt problem. Om jag ska göra en kollage i Photoshop med foton, hur ska jag göra det för att det ska bli till lämplig storlek för att lägga in på bloggen? Hur stor ska arbetsytan vara? Ska jag förminska mina bilder, hur då i sådana fall? Vad som bör tilläggas är att jag har Photoshop elements och är en total nybörjare.

Som jag hittills har gjort är att öppnat ett nytt dokument i programmet, sen har jag klippt ut och fixat några bilder (i full storlek) som jag vill ha till kollaget och klistrat in dem i mitt tomma dokument. När det är klart så ska jag spara det, här kommer problemen, om jag "sparar det för webben" får jag upp en varningsruta där det står att dokumentet jag ska spara är för stort. Hur ska man lättast göra för att få det bra och i en lämplig storlek? Hoppas någon kan hjälpa mig med detta.

lördag 10 oktober 2009

Mysplysch

Shoppade ett superfint plyschtyg i brunt och beige på Ohlssons häromdagen och sydde byxor till bröderna bus. Riktigt retro!

När jag tog mått på mina pojkar innan jag skulle klippa ut byxorna (det var ett bra tag sedan jag tog deras mått) så visade det sig att Hugo som är 3 år har mindre midjemått än 1-åringen (vår lilla knubbis). Så byxorna är sydda i samma storlek, det är bara benlängden som skiljer dem åt.

Btw tycker att företaget Mysplysch verkligen har hittat ett bra namn till sitt företag.

fredag 9 oktober 2009

Do Redo


En av mina favvotröjor har gjorts om till en tröja till storebror. Jag hade nämligen lyckats få färg på den under något av mina målningsprojekt (varför man nu har sin favvotröja på sig när man målar kan man ju fråga sig). Nu har den dock fått nytt liv och kan användas igen.

torsdag 8 oktober 2009

Extreme lampmakeover

Mitt loppisfynd jag gjorde förra veckan har fixats till och står nu på hedersplats i vardagsrummet. Mässing har aldrig varit någon av mina favoriter, men formen på lampfoten tilltalade mig, och med lite färg och nytt tyg till skärmen blev den jättefin. Helt klart värd 120 kr! :)

Är det någon som känner till något om tyget jag klätt skärmen med? Jag gillar det jättemycket, har köpt det på loppis för länge sedan. Det påminner om Josef Franks tyger tycker jag och dem gillar jag skarpt.

onsdag 7 oktober 2009

Julmarknader 2009

Här kan ni hitta mig och mina kläder! Kom gärna förbi och köp lite julklappar.