söndag 17 augusti 2008

Irriterad

Hugo börjar på nytt dagis imorgon, så Hugo och hans heffaklump till mamma ska inskolas. :)Idag har vi därför shoppat lite kläder till storkillen som har växt som en tok i sommar och behöver nya kläder inför hösten. Vi besökte bland annat Kappahl eftersom jag gillar deras märke Kaxs som jag tycker har fina kläder i unisexmodell. Trodde jag ja...

Jag var ute efter långärmade t-shirtar och de hade två ställ med sådana, ett tjej- och ett killställ. Rosa/ rött för tjejer och blå/ grönt för killar (oväntat va?). Jag valde en grå tröja från killstället och en röd samt en brun/vitrandig på tjejstället. Tycker nämligen att Hugo är väldigt fin i rött och tycker att killar också kan använda den färgen.

När jag kom hem så bestämde jag mig för att prova kläderna på Hugo, det var då jag insåg skillnaden på storlekarna. Jag handlade alla tröjor i stl 98/104 men när jag jämförde "tjejtröjorna" med "killtröjan" så skilde det flera centimetrar. Tjejtröjorna är kortare, betydligt smalare och har kortare armar. Vad jag vet så får inte tjejer former förrän i tonåren, blir så förbannad. En 2,5-åring ser ju ganska lika ut i kroppen oavsett om de är tjej eller kille. Jaja, skit samma, men irriterad blev jag.

Kolla in skillnaden:

10 kommentarer:

Maria sa...

Precis vad jag också irriterat mig på, många gånger. På Lindex t.ex. så köper jag nu storlek 104 på pojksidan och 116 från flicksidan (!) till mina tvillingpojkar. Sanslöst! Dom är 100 cm långa och smala så 104 borde ju vara deras storlek oavsett avdelning kan man tycka.

gullhjärta sa...

Ja, så tycker man ju att det skulle vara. Fruktansvärt irriterande att det ska vara så stor skillnad.

OttoPippi sa...

Fy sjutton!!!! Men fina var dom :-)

Y sa...

håller med föregående talare! Jag har hittat tjejjeans på HM osm sitter löst men annars har mina tjejer mest killjeans. Det går inte att klättra i tighta småflicksjeans. Hur fan tänker dom?

Anna-Karin sa...

Åh, jag skrev ett liknande blogginlägg på min blogg bara för några dagar - klagade på Lindex där... Blir otroligt irriterad! Hade köpt tre plagg i storlek 104 åt min dotter, men när jag kom hem insåg jag att det var helt olika storlek på plaggen. Kollade kvittot som mycket tydligt informerade mig om att jag köpt två "pojkplagg" och ett "flickplagg". Gaaah!!!

mari78 sa...

Det är såå sjukt jue! Jag menar en 104 är ju en 104 oavsett om det är en kille eller en tjej som skall ha plagget! OCh borde ju rimligen vara lika stor rakt över. Usch och blä! Det är tur att jag shoppar kläder i butik så sällan numera, men KAXS kläderna kunde inte jag helelr låta bli ;-)

Stora lilla j sa...

Jag känner igen det där, fattar fortfarande inte varför affärerna envisas med att dela upp i pojk o flick - varför inte bara barnkläder?! Men söta var båda tröjorna, dock gissar jag att en inte passar? =)

gullhjärta sa...

Märks att det är fler som är upproriska. :)

Måste erkänna att tjejtröjan passade Hugo bäst, men killtröjan växer han väl i. Fattar fortfarande inte att det kan vara så stor skillnad i samma storlek.

Maria i Linköping sa...

Kikar in och är lite nyfiken om det kommit någon bebis :O) Lustigt det är med tröjorna, köpte en röd (med elefanter osv.) och en brun (med bilar, lastbilar) tog och jämnförde de när jag kom hem men det var inte någon skillnad. Annars är allt bra här i Linköping, Anton är på förskolan och trivs väldigt bra så det är ju skönt. Han gjorde dock en vurpa i torsdags kväll och bröt armen så nu har han gips, lill vännen. Tur att han inte verkar bry sig nämnvärt om det :O) Ha det gott och lycka till med pyret!

Anki på sytt.blogg.se sa...

Jag är oxå irriterad på alla små tjejtröjor!
Min tjej är 110 cm skulle alltså dra 110 cl, dom sist inhandlade tröjorna har storlek 122-128!
Hon är helt normalbyggd och hennes mamma vill klä henne i kläder som täcker magen och
inte korvar sig :(
Kanske ska man uppmärksamma detta...
aftonbladet kanske?